panorama

Marin Petrov

apartmanok

Vinišće

 
  
...a hely, ahova visszavágyunk!

 

Kövess a Facebookon is! 
 
 
Útravalók
 

Erre az oldalra, még utazásod előestéjén is érdemes ellátogatnod, mert folyamatosan frissítjük, aktualizáljuk. Minden olyan információt megosztunk itt, ami segíthet a "csomagolásban", ami alapján eldöntheted, mit rakj az úti poggyászba úgy, hogy felesleges dolgokat ne kelljen cipelned, de semmi fontos ne maradjon otthon. Véletlenül se hagyd otthon nyitottságodat, a már gyakran elfeledett gyermeki kiváncsiságodat, a rácsodálkozás képességét. Ha ezek Veled vannak, már biztos lehetsz benne, hogy felejthetetlen napok elé nézel. Ellenőrizd le az autó papírjait (zöld kártya!) még néhány személyes holmi, búvárszemüveg, naptej, szalmakalap és már zárhatod is a bőröndöket. Vedd elő a térképet, üsd be a GPS koordinátákat (hosszúság 43,4899; szélesség 16,1078) és fordulj DÉL felé!


Kattins ide>vinisce nagyobb térképen való megjelenítéshez

A térkép részletes információt nyújt az útvonalról, az optimális pihenőhelyekről és az útba eső kihagyhatatlan látnivalókról.

Ha megérkeztetek sem kell kérdezősködni, keresgélni csak nézzétek az alábbi térképet:


Vinisce, Marin Petrov Apartmanok nagyobb térképen való megjelenítése 

Marin utcájának legelején (közvetlenül a parton) nyílt egy új étterem:
KONOBA PORAT, így talán egyszerűbb megtalálni a házat:)

Üzemanyagárak és autópályadíjak: 

A horvátországi üzemanyagárak hasonlóak az itthoniakhoz, de mindenképpen vegyük figyelembe, hogy a töltőállomások jóval ritkábban vannak, mint ahogy Magyarországon megszoktuk. Az egyes kutak között az árszintek eltérőek lehetnek, ezért érdemes több hely árát is fejben tartani és kiválasztani a legjobbat. Az A1-es autópálya elkészülte óta karnyújtásnyira lett az Adria, pár óra alatt a tengerpartra érhetünk. A matrica nem olcsó, de mind időben, mind kilométerben bőven megtérül a befektetés. A legközelebbi kijárat Vinišće-hez a Prgomet-i lehajtó, de ha az utolsó szakaszt inkább a tengerparton tennétek meg, akkor lejöhettek Sibeniknél is. (mi mindenképp ez javasoljuk!) Ezt akkor válasszátok, ha nem "siettek", mert a tengerparti úton lassabban lehet haladni, a sok elétek táruló szépség lépten-nyomon megállásra csábít. Mindenképpen számítani kell rá, hogy főszezonban hétvégenként és a nagy európai vakációk kezdetekor a pályákon is, de különösen az alagutaknál kialakulhatnak kocsisorok. Érdemes ezt figyelembe venni az indulás tervezésekor.

Élelmiszer és étkezés

Az alapvető élelmiszer árak nagyjából az itthoni árszínvonalnak felelnek meg, ezért túl sok mindent nem érdemes magatokkal cipelni. Semmiképp ne hagyjatok ki egy vacsorát, valamelyik tengerparti kis étteremben, ahol utánozhatatlan hangulatban kóstolhatjátok meg a helyi specialitásokat. Erre nagyjából 8 EUR-t kell áldozni fejenként, de semmihez sem fogható élményben lesz részetek.

Látnivalók

Akár esténként is sétálgathattok Trogírban, a dalmát Velencében vagy Splitben, a római kort is idéző gyönyörű városban, annyira közel vannak. Dubrovnik vagy Makarska már inkább egynapos kirándulás, de ha inkább a természet csodáit szeretnétek látni, akkor Krka vízesést nézzétek meg. Sibenik, Primosten, Rogoznica vagy a Kornati szigetek mind-mind különleges élményt jelent, csak legyen mindenre elegendő a szabadság rövid időszaka.

Akkor sem fogtok unatkozni, ha Vinišće-ben maradtok, mert minden pillanatban apró csodákra bukkanhattok. Semmiképp se hagyjátok ki, a Petrov család kedves invitációját egy "hajó" útra, mert olyan szigetekre, öblökbe visznek el benneteket, ahol a "civilizáció" még szerencsére kevés nyomott hagyott.

Ha lehetőségetek van rá, érdemes vagy az oda, vagy a visszaútra két napot szánni és útba ejteni a Plitvicei tavakat. Leírhatatlan élménnyel gazdagodva távozhattok innen.

De akkor se szomorkodjatok, ha egy-egy betervezett kirándulás elmaradt, nem jártátok be Trogír összes utcáját, nem néztétek meg Split minden nevezetességét és Dubrovnikba sem jutottatok el, jövőre ugyis visszajöttök!

 

 
 

 

latkep

 

vacsora

 

 

 

trogir

 

 

split

 

 

hajo

 

 

 

 

 krka